Kaj se dogaja…

21/11/2020

Ajda in Klavdija sta dobri knjižni vili, ki sta danes postali nepogrešljivi del Bralnega Kotička. Z njuno pomočjo lahko z izposojo knjig pričnemo že TO NEDELJO, 29. Novembra, med 11. in 14. uro. Če nas v nedeljo nimate časa obiskati, jima lahko pišete na bralni.kot@cccorner.info.
Knjige bosta pripravili in jih bomo na vašo željo poslali po pošti, ali pa vas bodo pričakale v Kreativnem Kotičku, da jih pridete iskat na kak drug dan, po predhodnem dogovoru.


17/11/2020

Danes me je v poštnem nabiralniku pričakal tale dragulj! Obvezno jo morate prelistati, ilustracije so magične! Ob priliki pa vam povem še zgodbo. 🙂

ALI STE VEDELI, da si v Bralnem Kotičku prizadevamo promovirati slovenske avtorje in jih približati tudi drugim nacijam, ki jih je tako veliko v Belgiji. Zato so prevodi slovenskih avtorjev v druge jezike prav tako zelo dobrodošli.


16/11/2020

Danes je bil čas za vnašanje knjig v naš sistem, ki jih je prispevala družina Bevk iz Bruslja! Te so čudovite za naše najmlajše bralce. Hvala!


15/11/2020

Kdor še ne pozna založbe Beletrina, je sedaj pravi trenutek, da postane nov navdušenec. Tako so velikodušno prispevali te zaklade!


14/11/2020

S ponosom predstavljamo polno nabasano polico knjig, ki jih je za naše bralce prispevala Mladinska Knjiga!


9/11/2020

Za Vas si želimo pričarati prav posebno vzdušje in edinstveno izkušnjo obiska Bralnega Kotička. Tako ne sme izostati tudi osvežitev sten. Saj veste, obrnili bomo nov list, začeli na svežem platnu in skupaj popisali ta prazen list. Yuriy, hvala! 🙂


8/11/2020

Danes so prispele knjige gospe Marije iz Nazaretha! Prečudovite so, vam povem!

7/11/2020

To ni zgodba o meni, pa vendar ne morem mimo omembe, da se je v Splošni Knjižnici Ljutomer rodila moja ljubezen do knjig. Knjižnicam pa ne dajo duše le knjige in zgodbe, temveč so zaslužne predvsem knjižničarke in kjnižničarji. Ko je Jasna Branka Staman slišala o projektu Bralnega kotička, se je takoj odzvala, prispevala eno svojih del in zraven še vpletla Vesno Laissani, ki je v imenu Ljutomerske knjižnice dobrodušno prispevala kar zajeten kup najnovejših knjig.

HVALA VAMA!


29/10/2020

Kako se sliši: BRALNI KOTIČEK V BRUSLJU? Sploh vam ne morem povedati kako ste me vsi presenetili ne samo z odzivi, temveč tudi z vsemi knjigami, ki kar ne nehajo prihajati. Danes sem urejala knjige gospe Alke Berce iz Ljutomera, ki jih je podarila kar 120! Pred poletjem smo se začeli v FaceBook skupini ‘Slovenci v Belgiji’ pogovarjati o tej ideji. Če ne bi bilo korone, sigurno ne bi imela časa, sedaj pa je to nova obsedenost.
(Knjige se trenutno še ne izposojajo, bo pa kmalu!)


29/10/2020

Knjige se nabirajo. Takšne malo starejše, z veliko vrednostjo, ki so prestale test časa in so še vedno aktualne, pa tudi take, sveže iz tiskarne, še ovite v foljo. Sledi popis in zlaganje knjig. Prostovoljke, ki ste se javile – kmalu vas bomo potrebovali!