Kreativno pisanje z Anjo Mugerli

Nedelja, 5.2.2023, 13:00 – 18:00

 

PISANJE S POMOČJO ČUTIL

Ste kdaj napisali zgodbo, v kateri glavno vlogo igra vonj? Kaj pa zgodbo o okusu? Pozimi, ko se veliko več časa zadržujemo v notranjih prostorih in se prepuščamo nekakšni hibernaciji, nismo več tako pozorni na okolico, vonjave, okuse … naši čuti otopijo. Na delavnici bomo svoja čutila obudili s kreativnimi vajami, spoznavali bomo različne pripovedne tehnike in seveda pisali. 

Delavnica bo trajala štiri ure z daljšo vmesno pavzo. Prvi del bo posvečen vajam in teoriji, drugi del pisanju, branju in komentiranju. 

Udeleženci s sabo prinesejo zvezek in pisalo. 

 

O AVTORICI:

Anja Mugerli (1984) je pisateljica in lektorica.

Leta 2010 je diplomirala iz slovenistike na Univerzi v Novi Gorici, leta 2015 pa magistrirala iz uprizoritvenih študij in kreativnega pisanja na Fakulteti za humanistične študije na Univerzi na Primorskem. Ukvarja se s pisanjem proze in dramatike ter organiziranjem in moderiranjem literarnih dogodkov.

Leta 2015 je izšel njen prvenec – zbirka kratke proze Zeleni fotelj, leta 2017 pa roman Spovin (oba Litera, Maribor). Pri Cankarjevi založbi je konec leta 2020 izšla zbirka sedmih kratkih zgodb Čebelja družina. Zgodbe objavlja tudi v vseh pomembnejših slovenskih literarnih revijah, nekatere so prevedene v srbski, hrvaški, makedonski in litovski jezik.

Za svoja dela je prejela več nagrad, večkrat so bila tudi v najožjem izboru za nagrade (nominacija zgodbe Zeleni fotelj za najboljšo zgodbo na natečaju revije Sodobnost in Društva slovenskih pisateljev; leta 2012 je bila med finalisti festivala mladinske literature Urška; leta 2015 nominacija zbirke Zeleni fotelj za najboljši prvenec na Slovenskem knjižnem sejmu). Velik uspeh mlade pisateljice pa je evropska literarna nagrada za leto 2021 (EUPL) za delo Čebelja družina.

(*vir: https://www.mladinska-knjiga.si/avtorji/anja-mugerli)

 

Udeležba je brezplačna (zaželjen prostovoljni prispevek). PRIJAVA OBVEZNA.

 

*Dogodek sofinancirajo in podpirajo:

Veleposlaništvo Slovenije v Bruslju

Events

February 2023
March 2023
No event found!